fbpx

Linda Lindström

Medgrundare och beteendestrateg, Beteendelabbet

Många vill vara både hållbara och jämställda men det är inte alltid vårt beteende stämmer överens med vår vilja. Det kan behövas en knuff i rätt riktning. Nudging handlar om att designa valsituationer så det blir lätt att göra rätt. Genom att kombinera psykologi och design kan produkter och tjänster skapas för framtiden. Fokus ligger på att uppnå affärsnytta och positiv förändring för både planeten och individer.

Linda Lindström är medgrundare av Beteendelabbet och en av Sveriges främsta föreläsare inom Nudging. I sin roll som beteendestrateg arbetar hon metodiskt med att tillämpa beteendeinsikter för att skapa hållbara och lönsamma organisationer. Tillsammans med Beteendelabbet har hon skrivit handboken “Nudging i praktiken: Så gör organisationen det lätt att göra rätt” för Natur & Kultur, blivit utsedd till uppstickare av karriärstidningen Shortcut, Framtidens 99 mäktigaste av TCO och har medverkat som expert i bl.a. Svt, DN och SvD.

På Forum Jämställdhet kommer Linda att hålla ett brandtal om Nudging i passet Kommunikation för en hållbar och jämställd värld.

Foto: Jonas Svenningsson, Stockholmsmässan

Linda Lindström Foto Jonas Svenningsson, Stockholmsmässan_kvadrat