fbpx

Anmälan öppen till Forum Jämställdhet 2021

Nu kan du boka din plats till Forum Jämställdhet 2021, som för första gången anordnas i Stockholm! Den 2-3 februari intar Sveriges viktigaste mötesplats för jämställdhet konferensanläggningen Stockholm City Conference Centre. Säkra din plats och anmäl dig redan nu till Early bird-pris.

Temat för programmet är jämställdhet som förutsättning för, och en del av arbetet för hållbar utveckling och organiseras utifrån målen inom Agenda 2030. Du kan hålla utkik efter symbolerna för att se vilka mål varje programpunkt knyter an till.

Revision och grooming bland första pass att släppas

I samband med att anmälan öppnar släpper vi tre spännande seminarier ur programmet. Det första passet handlar om hur revision och internkontroll kan användas som ett verktyg för ökad jämställdhet. Vi presenterar också ett kunskapshöjande seminarium med TRIS – Tjejers rätt i samhället, om hedersvåld mot kvinnor och män med intellektuell funktionsnedsättning. Slutligen kan vi även presentera ett högst angeläget seminarium om hur grooming och sexuell exploatering av flickor och pojkar på nätet kan motverkas. Läs mer om passen här.

Vi kan även presentera våra tre första talare, Mikis Kanakaris som arbetar med våldsprevention mot unga killar på 1000 Möjligheter, Sara Linge som är konsult på KPMG som arbetar med att utveckla metoder för en jämställdhetsintegrerad revision och Meghan Donevan som är forskningsledare på Talita som förra året släppte den första granskningen av den svenska porrindustrin. Läs mer om  våra talare här.

Stockholms stad bjuder på smygstart den 1 februari

Nästa års värdstad, Stockholm, kommer att bjuda in till sitt eget förprogram redan på kvällen den 1 februari. Vi passade på att ställa några frågor till Katarina Luhr, miljö- och klimatborgarråd i Stockholms stad (MP) om vad det betyder för Stockholm att Forum Jämställdhet kommer att inta staden i februari. Hon hoppas att många kommer att ta chansen att ta vara på den kunskap som samlas i staden under konferensen. Intervjun med henne hittar du här!

Från och med 1 juni kan du:

  • Anmäla dig till Forum Jämställdhet 2021. Fram till den 30 september kan du köpa din biljett till 15% rabatt med ytterligare 10% grupprabatt på priset om ni är fler än 15 personer. Läs mer här.
  • Boka utställarplats. Här når ni ut till våra drygt tusen deltagare från hela landet. Läs mer här.
  • Nominera till Svenska Jämställdhetspriset 2021. Den nationella utmärkelsen delas ut till en organisation som bidragit till att öka jämställdheten i samhället, årets vinnare är SVT Sport. Vem vill du nominera till nästa års pris? Läs mer här.

Hur påverkas konferensen av Covid-19?

Planeringen av Forum Jämställdhet 2021 pågår med målet att genomföra konferensen i ordinarie omfattning. Vi ser ett stort värde i att vara Sveriges största mötesplats för jämställdhet där personer från både offentlig och privat sektor knyter kontakter med kollegor från hela landet i syfte att stärka jämställdhetsarbetet i Sveriges kommuner, regioner, myndigheter, företag och andra organisationer.

Vi följer regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar verksamheten efter dem. Om anvisningar förändrar möjligheten att kunna genomföra konferensen i ordinarie omfattning kommer vi att i god tid gå ut med information om det och försöka att erbjuda alternativa lösningar.

Insta_anmalanöppnarb2