fbpx

Dona Hariri

Föreläsare, författare och jurist

Som konferencier på Forum Jämställdhet 2020 möter vi Dona Hariri! Dona är samhällsdebattören, föreläsaren och juristen som brinner för mänskliga rättigheter och jämställdhet. Hon debuterade nyligen med boken ”Fatta lagen – från hatbrott till snatteri och svartjobb”.

Donas intresse för juridik och mänskliga rättigheter föddes ur familjens erfarenheter av diskriminering och socioekonomiskt utanförskap. Hon köpte sin första lagbok som 12-åring och mot de vuxnas förväntningar avlade hon några år senare juristexamen.

Dona ser juridiken som ett demokratiskt verktyg och juristen som en samhällsförändrande aktör. Därför har hon under många år arbetat med folkbildning som ett sätt att överbrygga glappet mellan rättssystemet och medborgarna. Hon har bland annat varit programledare för SVT-programmet Justitia.

– Forum Jämställdhet är Sveriges största jämställdhetskonferens, en viktig mötesplats för utbyte av erfarenheter, metoder och verktyg för hur man kan ta sitt arbete och engagemang ännu ett steg mot en mer jämställd värld. Utan några som helst undantag. Och helt i linje med Agenda 2030. Jag är mycket ärad över att få leda deltagarna genom dagarna, säger Dona Hariri.

Fotograf: Kajsa Göransson

Dona Hariri Foto Kajsa Göransson_kvadrat