Forum Jämställdhet 2025 arrangeras i Lund

Lund har valts ut till att stå värd för Sveriges största jämställdhetskonferens 2025. Forum Jämställdhet flyttar mellan städer som har ett väl utvecklat jämställdhetsarbete och kommer nu till Lund för första gången. 

Forum Jämställdhet samlar årligen över 1 000 deltagare från privat och offentlig sektor som tar del av ett spännande program med ministrar, internationella talare och experter. 2025 års konferens arrangeras i Lund på nybyggda The Loop och Science Village Hall den 5–6 februari! 

 – Vi ser fram emot att hälsa hela jämställdhetssverige välkomna till Lund. Här finns ett starkt engagemang och ett gott och viktigt arbete för jämställdhet som kan inspirera besökare från hela landet, kommenterar Clara Berglund, ordförande för Forum Jämställdhet. 

Lunds kommun står som lokal värd i samarbete med Lunds universitet, Region Skåne och Länsstyrelsen Skåne. Kommunen har undertecknat CEMR-deklarationen och har deltagit i SKR:s modellkoncept för jämställdhetsintegrering. Jämställdhet är ett politiskt prioriterat område och en viktig del av kommunens hållbarhetsarbete. I länet samordnas arbetet med jämställdhet av Länsstyrelsen med flera lärande exempel på arbete med jämställdhetsintegrering.

 – Jämställdhetsarbetet är högt prioriterat för oss, både i övergripande policyfrågor men också i praktisk handling i våra verksamheter.  Det är därför med stor stolthet Lunds kommun står värd för Forum Jämställdhet 2025, säger Anders Almgren, (S) kommunstyrelsens ordförande i Lunds kommun.


Foto: Lunds kommun