Karlstad står värd 2024

Nu står det klart att Sveriges största jämställdhetskonferens kommer att arrangeras i Karlstad 2024. Konferensen Forum Jämställdhet flyttar mellan städer som har ett väl utvecklat jämställdhetsarbetet och kommer nu till Värmland för andra gången.

Forum Jämställdhet samlar årligen över 1 000 deltagare från privat och offentlig sektor som tar del av ett spännande program med ministrar, internationella talare och experter. Den 7-8 februari 2023 arrangeras Forum Jämställdhet i Malmö. Året därefter intar Forum Jämställdhet Karlstad CCC den 7-8 februari!

Vi är glada att återigen arrangera Forum Jämställdhet i en stad med ett så stort engagemang för jämställdhet! Ledningen i såväl Region Värmland som Karlstads kommun har satt jämställdhet högt upp på dagordningen. Här finns gott om goda exempel på jämställdhetsarbete som förtjänas att spridas, säger Clara Berglund, ordförande för Forum Jämställdhet.

Det är Region Värmland och Karlstads kommun som gemensamt delar på värdskapet för Forum Jämställdhet. Såväl regionen som kommunen har signerat CEMR-deklarationen och båda organisationerna har deltagit i SKR:s modellkoncept för jämställdhetsintegrering. Ambitionerna för jämställdhet är stort i såväl organisationernas politiska ledning som på tjänstepersonnivå.

Att Forum Jämställdhet ännu en gång väljer att förlägga landets största och viktigaste konferens på jämställdhetsområdet i Värmland är hedrande och ett kvitto på att vi är en attraktiv region som ligger i framkant både när det gäller arbete för ökad jämställdhet och att arrangera stora evenemang, säger Peter Bäckstrand, regiondirektör, Region Värmland.

Vi är såklart glada och stolta att Forum Jämställdhet kommer till Karlstad igen! Vi vet att det skapar engagemang och sätter extra fokus på frågan, men det ger också en möjlighet för inspiration och kompetensutveckling. Tillsammans med Region Värmland hoppas vi kunna erbjuda ett spännande och lärorikt program för konferensen 2024. Varmt välkomna till Karlstad! säger Ulrika K Jansson, kommundirektör, Karlstad kommun.

Vad är Forum Jämställdhet?
Forum Jämställdhet är Sveriges största jämställdhetskonferens. Den arrangeras varje år av Sveriges Kvinnoorganisationer som är en politiskt obunden paraplyorganisation för kvinnorörelsen i Sverige. Den 7-8 februari 2023 genomfördes Forum Jämställdhet i Malmö, och den 7-8 februari 2024 arrangeras konferensen i Karlstad. Den 1 juni öppnar anmälan.


Peter Bäckstrand, regiondirektör, Region Värmland. Fotograf: Jens Magnusson
Ulrika K Jansson, kommundirektör, Karlstads kommun.