Nu öppnar anmälan till Forum Jämställdhet 2024 

Nu kan du boka din plats till Forum Jämställdhet 2024, som för andra gången anordnas i Karlstad! Den 7-8 februari intar Sveriges viktigaste mötesplats för jämställdhet konferensanläggningen KCCC. Lokala värdar är Region Värmland och Karlstads kommun. 

– Vi är väldigt glada och stolta över att Forum Jämställdhet kommer till Karlstad! Att skapa förutsättningar för ett jämställt och jämlikt samhälle är en av de viktigaste frågor vi har att jobba med för att bidra till en hållbar utveckling för dagens och framtidens medborgare, säger Ulrika K Jansson, kommundirektör i Karlstad, och Peter Bäckstrand, regiondirektör i Värmland, som båda talar på konferensen.  

Konferensens program kommer fortsatt att knyta an till FNs hållbarhetsagenda 2030 – vår gemensamma plan och ett gott exempel på jämställdhetsintegrering. Programmet kommer att bestå av fördjupande seminarier, goda exempel, praktiska metodverkstäder och tankeväckande brandtal. 

Arbetstidsförkortning och genomslag för jämställdhetsarbetet bland första pass att släppas 

I samband med att anmälan öppnar släpper vi tre spännande pass ur programmet. I det första seminariet fördjupar vi oss i huruvida kortare arbetstid kan leda till ett hållbart liv. Vi presenterar också ett seminarium som reder ut hur man får hela organisationen med på jämställdhetståget. Slutligen släpper vi ett pass om sexuella trakasserier – vad säger den senaste forskningen om skadeverkningar och hur de kan motverkas? Läs mer om seminarierna här. 
 
Vi kan även presentera våra första talare,den brittiske professorn Brendan Burchell som forskat på storskaliga framgångsrika experiment med arbetstidsförkortning, Silvia Kakembo, byråchef för Arena Opinion, som är en uppskattad konferencier och moderator, och professor Johanna Rickne, som nyligen släppt forskning om de ekonomiska effekterna av sexuella trakasserier på arbetsmarknaden. Läs mer om våra talare här. 

Region Värmland och Karlstads kommun arrangerar öppet program och middag 

Nästa års lokala värdar, Region Värmland och Karlstads kommun, bjuder in till ett öppet program som hålls i Forum Jämställdhets utställning under konferensdagarna. Här lyfts goda exempel på jämställdhetsarbete från organisationer i hela länet, helt gratis för allmänheten att ta del av. Konferensens deltagare har möjlighet att mingla och äta middag tillsammans efter konferensens första dag den 7 februari. Här kommer även vinnaren av Svenska Jämställdhetspriset 2024 att koras. 

Från och med 1 juni kan du: 

  • Anmäla dig till Forum Jämställdhet 2024. Fram till den 15 november kan du köpa din biljett till early bird pris med ytterligare 10% grupprabatt på priset om ni är fler än 15 personer.  Läs mer här. 
  • Boka utställarplats med egen monter eller plats på vårt utställartorg. Här når ni ut till våra drygt tusen deltagare från hela landet. Läs mer här. 
  • Nominera till Svenska Jämställdhetspriset 2024. Den nationella utmärkelsen delas ut till en organisation som bidragit till att öka jämställdheten i samhället, årets vinnare är Uppsala kommun. Vem vill du nominera till nästa års pris? Läs mer här. 
  • Anmäla dig till värdorganisationernas middag den 7 februari. Läs mer här.