Nu öppnar anmälan till Forum Jämställdhet 2023

Nu kan du boka din plats till Forum Jämställdhet 2023, som för första gången sedan Nordiskt Forum 2014 arrangeras i Malmö! Den 7-8 februari intar Sveriges viktigaste mötesplats för jämställdhet konferensanläggningen Malmömässan. Säkra din plats redan idag. Välkommen till Sveriges största jämställdhetskonferens!


Årets konferens har tema Agenda 2030 med fokus på det Nordiska samarbetet. Jämställdhet är en förutsättning för, och en del av arbetet för hållbar utveckling men för att komma i mål behöver vi dra lasset tillsammans med våra nordiska grannländer. Norden har länge varit ledande i jämställdhetsarbetet och för att inte tappa fart behöver vi lära av varandra och utbyta erfarenheter. Dessutom är det nästan 10 år sedan de nordiska länderna, civilsamhället och företag från hela Norden samlades på Nordiskt Forum i Malmö, vilket vi såklart vill fira med att lyfta det nordiska samarbetet under 2023 års konferens!

Omvärldsbevakande seminarium och kunskapsfördjupande metodverkstäder bland de första passen att släppas
I samband med att anmälan öppnar är vi stolta att släppa flera kunskapsfördjupande och spännande metodverkstäder och seminarier ur programmet. I Grundkursen för jämställdhets- och hållbarhetsstatistik, visar SCB:s (Statistiska centralbyrån) utredare Helena Löf, oss hur vi hittar statistik som hjälper oss att förstå orsaker till och konsekvenser av olika jämställdhetsproblem. På den populära metodverkstaden Perspektivkompassen hjälper dig att prioritera i jämställdhets- och hållbarhetsarbetet, får du lära dig mer om och testa på vertyget Perpsektivkompassen, som systematiskt hjälper dig att sortera och prioritera bland olika maktordnindar i jämställdhets- och hållbarhetsarbetet. Och missa inte vår Grundkurs i jämställdhetsbudgetering (del 1), där vi introduceras till och testar metoder för att synliggöra en ojämställd fördelning av resurser. Konferensens andra dag inleds med en övergripande omvärldsbevakning av politiken, arbetet och forskningen för jämställdhet på en nationell nivå, i seminariet Få koll på jämställdhetsfältet, med de viktigaste tipsen och spaningarna för dig som arbetar med jämställdhet.

Vi är även stolta att presentera våra första tre första talare, Ingvar Nilsson, nationalekonom som i mer än 40 år har arbetat med utanförskapets ekonomi samt räknat på bland annat mäns våld mot kvinnor och ungdomar med högrisk att hamna i utanförskap, Shahab Ahmadian, ordförande för MÄN, som bland annat har varit med och startat projektet FATTA MAN och Lotten Sunna, grundare och ordförande för #utanskyddsnät. Läs mer om våra talare här .

Malmö bjuder in till mingel och middag i Rådhuset
På konferensens första dag, den 7 februari bjuder de lokala värdarna in till middag och mingel i Rådhuset, för konferensens gäster. Här får ni mingla med varandra och knyta kontakter under lättsamma former och vara med när vinnaren av Svenska Jämställdhetspriset 2023 koras! Föranmälan krävs och du kan läsa mer om hur du anmäler dig här. Observera att antalet platser är begränsat, först till kvarn gäller.

Medverka på Forum Jämställdhets utställartorg till lägre pris
Nytt för 2023 kommer att vara att utställare kan medverka på vårt utställartorg, där organisationer tillsammans visar upp sitt arbete i en gemensam monter, till en lägre avgift. Du kan läsa mer om hur du bokar utställarmonter eller en plats på utställartorget här.

Från och med 1 juni kan du:

  • Anmäla dig till Forum Jämställdhet 2022. Fram till den 15 november kan du köpa din biljett till Early Bird-pris med ytterligare 10% grupprabatt på priset om ni är fler än 15 personer.
  • Boka utställarplats. Här når ni ut till våra drygt tusen deltagare från hela landet. Läs mer här.
  • Nominera till Svenska Jämställdhetspriset 2023. Den nationella utmärkelsen delas ut till en organisation som bidragit till att öka jämställdheten i samhället. 2022 gick priset till Arbetsförmedlingen. Vem vill du nominera till nästa års pris? Läs mer här.
  • Anmäla dig till värdskapets mingel och middag i Rådhuset. Läs mer här.

Vi ses på Sveriges största jämställdhetskonferens!