Nyheter i programmet för Forum Jämställdhet 2024

Nu kan vi presentera nya spännande talare och programpunkter! Två nya brandtalare är klara: stjärnentreprenören Siduri Poli och Kommunals ordförande Malin Ragnegård. Hoshi Kafashi, grundare av Shanazi Hjältar och Hjältinnor, medverkar i seminariet Segregation göder hedersförtryck. Dessutom kan du testa på Grums kommuns metod för jämställd hållbarhetsstyrning.

Fram till den 15 november kan du köpa din biljett till early bird-pris 4 300 kronor (exkl. moms). Därefter höjs priset till ordinarie 5 100 kronor (exkl. moms). Är ni fler än 15 personer erbjuder vi grupprabatt på 10 procent. Läs mer här.

Siduri Poli banar väg för kvinnor som investerare

Stjärnentreprenören Siduri Poli kommer till Forum Jämställdhet 2024! Hon har blivit känd som en av Sveriges ledande röster inom techsektorn, särskilt för att främja jämställdhet och mångfald inom branschen. Hon är initiativtagare till ett investeringsnätverk som skapar en mer jämställd och hållbar ägarstruktur i företag.

Siduri Poli brandtalar på temat Vi ökar andelen kvinnor som investerare och medverkar i seminariet Öppna dörrarna till maktens korridorer.

Hoshi Kafashi om segregation och hedersförtryck

Hoshi Kafashi har tidigare arbetat på Nationella kompetensteamet mot hedersrelaterat våld och förtryck och är grundare av Shanazi Hjältar och Hjältinnor. Han har mångårig erfarenhet och stor sakkunskap kring hedersrelaterat våld och förtryck.

Hoshi Kafashi medverkar i seminariet Segregation göder hedersförtryck. Kan en utbyggd välfärd med närvarande och aktiva myndigheter motverka att hedersnormer utvecklas och förstärks?

Välfärdskris – jämställdhetskris?

Malin Ragnegård är ordförande för Kommunal som organiserar en halv miljon medlemmar i privat och offentlig sektor. Bland dem undersköterskor och barnskötare, som är starkt kvinnodominerade yrken.

Vilka effekter får nedskärningar inom skola, vård och omsorg på bemanningen och arbetsmiljön? Vad innebär den ekonomiska krisen i offentlig sektor för jämställdheten?

Lyssna till Malin Ragnegård i brandtalsserien Ekonomisk styrning för jämställdhet.

Jämställd hållbarhetsstyrning i kommuner och regioner

Grums kommun har tillsammans med Region Värmland arbetat fram en modell för hållbarhetsstyrning. Modellen gör det enklare att bryta ner övergripande styrdokument som Agenda 2030 och regionala utvecklingsstrategier i konkreta planer.

Modellen är jämställdhetsintegrerad och visualiserar mål- och styrkedjor vilket skapar engagemang bland medarbetare. Testa på att använda metoden!

Läs mer om metodverkstaden här.

Ta del av hela programmet

Ta del av de hittills släppta passen i programmet här. Hemsidan uppdateras löpande med nya talare och programpunkter.