Nya jämställdhetsministern klar till Forum Jämställdhet

Nu står det klart att Sveriges jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg (L) kommer till Forum Jämställdhet i Malmö för att frågas ut om nya regeringens jämställdhetspolitik i programpunkten: Heta stolen med jämställdhetsministern – hur ska nya regeringen öka takten för att uppnå jämställdhet?

Hur ska kvinnor och flickors rättigheter skyddas i en tid när antifeministiska vindar blåser från flera håll? Och vad vill regeringen göra för att öka takten mot ett mer jämställt samhälle?

Paulina Brandberg är jurist och har tidigare bland annat arbetat som kammaråklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet i Stockholm. Hon har särskild erfarenhet av att arbeta med relations- och sexualbrott samt gängrelaterad brottslighet.

Om sin medverkan säger Paulina:
– Vi har mycket att arbeta på för att Sverige ska bli ett mer jämställt land och jag ser fram emot att fortsätta arbeta hårt för en jämställd skola, ett samhälle fritt från hedersrelaterat våld och förtryck samt öka kvinnors ekonomiska frihet.

Läs mer här.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet