Besök Kvinnohuset, utställningen EUquality Model Now och lär dig programmera

Vad händer på Malmömässan utöver chansen att träffa våra 22 utställare som delar med sig sitt jämställdhetsarbete och konferensens öppna program med 31 programpunkter? Här kan du även ta del av utställningarna Kvinnohuset och EUquality Model Now. Dessutom får deltagare testa på att programmera tillsammans med Pink Programming.

Hur jämställt är Sverige? Välkommen att undersöka själv i utställningen Kvinnohuset!
Ta dig genom ett ekonomiskt liv, se hur utbildning påverkar din lön och berätta vad du vill ska bli nästa jämställdhetspolitiska milstolpe! Utställningen utgår från de sex jämställdhetspolitiska delmålen och arrangeras av Fredrika Bremer-förbundet i samarbete med Unizon. Kvinnohuset sätts nu upp i nytt format i Malmö, anpassat för att flyttas runt om i landet.  

Lär dig programmera med Pink Programming
Pink Programming är ett nätverk för programmerare som arbetar för en mer jämställd IT-bransch. Har du en dröm om att jobba med IT? Testa på att programmera tillsammans med Pink Programming som finns på plats för att träffa Forum Jämställdhets deltagare i vår utställning.

EUquality Model Now – En utställning om prostitutionens verklighet
Är prostitution något som man frivilligt engagerar sig i? På Forum Jämställdhet lanseras utställningen EUquality Model Now som är del av en större kampanj med samma namn. Utställningen, som också kommer att ställas ut i EU-parlamentet, syftar till att sprida den svenska sexköpslagen, även kallad Equality model, genom att visa på prostitutionens verklighet. Bakom kampanjen står Sveriges Kvinnoorganisationer i samarbete med föreningen #intedinhora.

Att besöka konferensens utställning och öppna program är gratis för allmänheten i Skåne. Vill delta i huvudprogrammet anmäler du dig här.