Praktisk information inför Forum Jämställdhet 2023

Här samlar vi praktisk information för dig som ska delta på konferensen. Har du fler frågor? Tveka inte att kontakta oss på info@forumjamstalldhet.se.

Anmälan
Anmälan görs här.

Var hålls konferensen?
Forum Jämställdhet arrangeras på Malmömässan, Mässgatan 6 i Malmö.

Anländ till konferensen
När du kommer till konferensen uppger du ditt namn i registreringsdisken placerad på entréplan direkt efter kongressentrén. Här får du ett personligt deltagarpass i form av en namnskylt som ger tillträde till seminarier, brandtal, metodverkstäder (föranmälan krävs), lunch och fika båda dagar. Du behöver alltså inte ta med dig bekräftelse på din anmälan.

Registreringen har följande öppettider:
7 februari: 09.30 – 17.00
8 februari: 07.30 – 16.00

Till och från Malmömässan:
Deltagare på Forum Jämställdhet åker med fördel med kollektivtrafik (buss eller tåg) till och från Malmömässan. Med tåg är det 6 minuter mellan Malmö Central och Hyllie Station). Läs mer om lokala busslinjer och tåg här.

Fotografering
Forum Jämställdhet kommer att dokumentera konferensen via stillbilder och film. Vill du inte hamna på bild som kan komma att användas på konferensens hemsida och sociala medier tar du ett rött deltagarband till namnskylten i registreringsdisken.

Grundkurs i jämställdhetsintegrering
En vecka innan Forum Jämställdhets start får anmälda deltagare ta del av en digital grundkurs i jämställdhetsintegrering. Länken till den förinspelade grundkursen skickas ut via epost. Läs mer om grundkursen i jämställdhetsintegrering här.

När börjar och slutar konferensen?
Konferensens huvudprogram börjar kl. 10.00 den 7 februari med en Grundkurs i jämställdhet för politiker. Invigningen startar kl. 11.15. Det öppna programmet startar kl.10.15 i konferensens utställning. Forum Jämställdhet slutar kl. 16.30 den 8 februari.

Deltagar- och talarlunch på Malmömässan
Deltagare servers lunch kl. 12.00 – 13.00 den 7 februari och 12.15 – 13.15 den 8 februari på Malmömässan. Bordsserverad lunch serveras i restaurang Cloud (övre konferensplan 2) och uppbyggd restaurang (nedre plan) utanför sal E, D och C. Lunchen är vegetarisk. Deltagare med anmäld allergi eller annan specialkost än vegetarisk äter i restaurang Cloud. Meddela allergi vid bordet.

Allergi och specialkost
Deltagare med anmäld allergi eller annan specialkost än vegetarisk äter i restaurang Cloud där du meddelar allergi vid bordet.

Utställarlunch på Malmömässan
Varje utställare har två platser på utställarlunchen som serveras innan deltagarnas lunch kl. 11.00 – 12.00 den 7 februari och 11.15 – 12.15 den 8 februari. Stäm av med utställaransvarig i din organisation om du äter på utställar- eller deltagarlunchen om ni är fler än två personer i er utställning.

Mingel och middag i Malmö Rådhus den 7 februari (fullbokad)
Den 7 februari kl. 19.00 bjuder de lokala värdarna Malmö stad och Region Skåne in till middag och middag i Rådhuset för konferensens gäster. Här koras också vinnaren av Svenska Jämställdhetspriset 2023. Middagen kräver föranmälan. Observera att utebliven medverkan kan komma att debiteras. Adressen till middagen: Stortorget 2, 211 22, Malmö.

Välj seminarium och brandtal på plats
I programmet varvas stora seminarier med fördjupande föreläsningar, samtal och brandtal. Som mest pågår fyra seminarier och brandtalspass samtidigt och du väljer på plats vilka du vill gå på. Du behöver med andra ord inte föranmäla dig till dessa programpunkter.

Metodverkstäder kräver föranmälan
Föranmälan till metodverkstäder öppnar 16 januari med begränsat antal platser per metodverkstad. Anmälningslänk hittas under respektive programpunkt här. Se till att vara på plats när passet börjar. Platser till föranmälda deltagare som inte är i tid överlåts till andra intresserade deltagare som är på plats utanför lokalen för verkstaden.

Lokaler
Seminarier pågår i tre olika lokaler, lokal A+B (nedre plan), lokal C (nedre plan) och lokal E (nedre plan). Brandtal pågår i lokal D (nedre plan). Metodverkstäder pågår i lokal K1 (övre plan) och K2 (övre plan). Garderob finns på nedre plan, i anslutning till registreringen.

Utställning
I vår interaktiva utställning placerad utanför plenumsal A+B och bredvid lokalerna C, D och E, delar aktörer från privat och offentlig sektor med sig av sitt jämställdhetsarbete.

Öppettider för utställningen
7 februari: 10.00 – 17.00
8 februari: 08.00 – 16.00

Öppna programmet
I öppna programmet visar Malmö stad tillsammans med Region Skåne, Länsstyrelsen Skåne och Jämställd Utveckling Skåne upp spännande jämställdhetsarbete som pågår runt om i länet. Öppna programmet hålls i utställningen (nedre plan) och pågår parallellt med huvudprogrammet. Läs mer om öppna programmet på programsidan.

Tillgänglighet
Malmömässans lokaler är tillgänglighetsanpassade. Hiss finns till övre och nedre plan och restaurang. Tillgängliga toaletter finns på alla våningsplan. Hörslinga finns i samtliga seminarie- och metodverkstadssalar. I lokal A+B finns rullstolsplatser vid första raden från scenen.

Astma och allergi
Av hänsyn till personer med astma och allergi är det inte tillåtet att ha med sig nötter i konferenslokalerna. Tänk även på att undvika parfym och andra starka dofter.

Wifi
Namn: MMassan-OPEN, inget lösenord krävs.
Instagramma, twittra och kommunicera gärna under #forumjämställdhet.

Några vanliga frågor

Här har vi samlar svaren på några frågor som vi återkommande får från deltagare. Tveka inte att höra av sig om du undrar över något.

Jag har inte fått någon bekräftelse
När du har anmält dig till Forum Jämställdhet skapas automatiskt en faktura som skickas ut per e-post till beställaren (om inget annat anges). Bokningsbekräftelsen skickas endast till beställaren. Du behöver inte skriva ut och ta med någon biljett till konferensen. När du kommer fram till registreringsdisken behöver du bara uppge ditt namn och visa legitimation för att få ditt deltagarpass.

Hur väljer jag vilka pass jag ska gå på?
Forum Jämställdhets seminarier och brandtal väljer du på plats vilka du ska gå på. Det pågår oftast tre seminarier och en brandtalsserie samtidigt. Om något pass skulle vara fullsatt när du kommer dit finns det alltså alltid andra pass att ta del av. Utöver seminarier erbjuder Forum Jämställdhet ett antal metodverkstäder som har begränsat antal platser och kräver föranmälan och som pågår samtidigt som seminarierna.

Var ska jag bo?
När du har anmält dig till konferensen bokar du själv hotell i Malmö. Här hittar du en lista över hotell i Malmö.

Hur reser jag till Malmö?
Till Malmö kan du resa med tåg, bil eller flyg. Här kan du läsa mer.